Borsa İstanbul güne hafif düşüşle başlarken, SPK pay sahipliği bildirimlerine ilişkin yeni düzenlemeleri duyurdu. İşte detaylar.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,17’lik hafif bir düşüşle 14.381,24 puandan başladı. Dün günü yüzde 1,79’luk bir artışla 14.405,25 puandan tamamlayan endeks, açılışta 24,01 puanlık bir gerileme yaşadı. Bankacılık endeksi yüzde 0,16, holding endeksi ise yüzde 0,21 değer kaybetti.
Bugün sektör endeksleri arasında en fazla kazancı yüzde 0,69 ile madencilik sektörü elde ederken, en çok gerileyen sektör yüzde 3,03 ile bilişim oldu. Orta Doğu’daki gelişmelerin enerji arzına yönelik endişeleri artırmasına rağmen, küresel piyasalarda yapay zeka teknolojilerine olan ilgi risk iştahını desteklemeye devam ediyor.
Yurt içinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), pay sahipliği bildirim yükümlülüklerine ilişkin yeni kararlar aldı. Alınan karara göre, 11 Eylül 2026 tarihinden itibaren borsada işlem gören şirketlerin sermayesindeki pay sahipliği bildirim sınırı yüzde 3 olarak belirlendi. Ayrıca, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından doğrudan yüzde 3 ve üzeri paya sahip gerçek ve tüzel kişileri gösteren tablolar ile serbest fonlar dahil dolaylı yoldan yüzde 10 ve üzeri paya sahip gerçek ve tüzel kişileri gösteren tablolar anlık olarak güncellenecek.
Bugün yurt içi ve yurt dışı veri akışının sakin olması bekleniyor. Analistler, BIST 100 endeksi için teknik açıdan 14.500 ve 14.600 puan seviyelerinin direnç, 14.200 ve 14.100 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]