İstanbul’da Belediye Görevlileri Terörle Mücadele Operasyonunda Tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında 10 belediye görevlisi gözaltına alındı. Bu görevliler arasında Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür ve diğer belediye meclis üyeleri de bulunmaktaydı.
Şüphelilerin Terör Örgütü ile İlişkileri Tespit Edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün Halkların Demokratik Kongresi yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenen şüphelilerin belediyelere çeşitli sıfatlarla yerleştirildiği ortaya çıktı. “Emek Meclisi Üyesi”, “İlçe Meclisi Üyesi”, “Kadın Meclisi Üyesi”, “Genel Meclis Üyesi” gibi sözde sıfatlarla belediyelere yerleştirilen şüphelilerin tutuklanmalarına karar verildi.
HTS İncelemeleri Sonucunda Tespit Edilen İrtibatlar
Soruşturma kapsamında yapılan HTS incelemeleri sonucunda, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel’in 313, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür’ün ise 52 şüpheliyle irtibatının tespit edildiği belirlendi. Yüksel ve Gür’ün irtibat kurdukları şüphelilerden bazılarının “terör örgütüne üye olmak” suçundan arandığı, bazılarının ise aynı suçtan cezaevinde olduğu ortaya çıktı.
Tutuklanan Şüphelilerin Hakimlik İşlemleri Tamamlandı
Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da aralarında olduğu 10 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve terör örgütüyle ilişkili oldukları belirlenen şüphelilerin yargı süreci devam edecek.