Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Şüpheli Hakkında İddianame Hazırladı
Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sona erdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce yargılanan 4 sanık haricindeki 15 kişi hakkında 2 ayrı iddianame hazırladı. İddianamelere göre, şüphelilerin arama çalışmalarını aksatmaya yönelik eylemlerde bulundukları belirtildi.
6’sı Tutuklu 3’ü Çocuk 15 Şüpheliye Hapis Cezası İsteniyor
Hazırlanan iddianamelerde, toplamda 6’sı tutuklu ve 3’ü çocuk 15 şüpheli hakkında “suçluyu kayırmak” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bu kapsamda, Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ne bir iddianame, 2. Çocuk Mahkemesi’ne ise 18 yaşından küçük 3 şüpheli hakkındaki diğer iddianame sunuldu.
Tutuklu 4 Kişinin Tahliyesi İçin Başvuru Yapıldı
Narin Güran’ın yengesi ve amcasının işçisi olan 16 yaşındaki R.A. tahliye edilirken, tutuklu 4 kişinin avukatları tahliye talebinde bulundu. Güran ailesinin avukatları, tahliye için gerekli başvuruları yaparak müvekkillerinin serbest bırakılmasını talep etti.
Bu gelişmelerin ardından, Diyarbakır’da yaşanan bu acı olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması yönündeki süreç devam etmekte. Tahliye taleplerinin mahkeme tarafından nasıl karşılanacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.