--:--:--

Tıp Öğrencilerinin Gelişimine Yeni Bir Katkı: HAGA Projesi Hayata Geçti

    Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve İstanbul Rotary Kulübü, tıp öğrencilerinin akademik ve mesleki gelişimini desteklemek üzere Hekim Adayları Gelişim Akademisi’ni başlattı. Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve İstanbul Rotary Kulübü, tıp fakültesinde eğitim gören ve vakıf tarafından desteklenen öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla Hekim Adayları Gelişim Akademisi (HAGA) projesini hayata geçirdi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tıp Öğrencilerinin Gelişimine Yeni Bir Katkı: HAGA Projesi Hayata Geçti

 

 

Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve İstanbul Rotary Kulübü, tıp öğrencilerinin akademik ve mesleki gelişimini desteklemek üzere Hekim Adayları Gelişim Akademisi’ni başlattı.

Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve İstanbul Rotary Kulübü, tıp fakültesinde eğitim gören ve vakıf tarafından desteklenen öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki gelişimlerini güçlendirmek amacıyla Hekim Adayları Gelişim Akademisi (HAGA) projesini hayata geçirdi. Proje, genç hekim adaylarının ihtiyaç duyacakları temel gelişimlerine destek olarak mesleğe daha donanımlı başlamalarını hedefliyor.

 

HAGA, öğrencilerin eğitim dönemlerine göre yapılandırılmış çevrim içi oturumlar ve uygulamalı atölyelerden oluşuyor. Hazırlık, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri; etkili iletişim, stres yönetimi, araştırma yöntemlerine giriş, tıbbi iletişim, işitme engelli bireylerle iletişime yönelik çalışmalara katılıyor. Üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri için ise sağlıkta şiddet, zor durumlarda iletişim ve çatışma yönetimi, acil hizmetlerde yasal süreçler, tıbbi uygulama hataları, adli raporlama gibi daha ileri eğitimler sunuluyor. Eğitimler, alanında deneyimli akademisyenler tarafından yürütülüyor.

 

Projenin önemli bileşenlerinden biri de mentörlük desteği. Mentör–mentee eşleşmeleri, kişilik ve yetkinlik analizleri alanında uzman insan kaynakları şirketleri tarafından gerçekleştiriliyor; süreçlerin takibi ve geri bildirimleri ise alanında uzman bir platform aracılığıyla yürütülüyor. İlk aşamada 40 bursiyer, mentörlük programına dâhil edilecek. Ayrıca öne çıkan öğrencilere dönemlerine göre tıp öğrenci kongreleri, ulusal tıp kongreleri veya TUS hazırlık programlarına katılım desteği sağlanacak.

 

 

Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şeker, bu projeyi şu sözlerle değerlendirdi:


“Lokman Hekim Sağlık Vakfı ve İstanbul Rotary Kulübü, HAGA ile genç hekim adaylarının eğitim yolculuğunu destekleyen uzun vadeli bir model oluşturuyor. Vakfımız, kuruluş misyonu doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliği, mesleki gelişim ve toplum sağlığını önceleyen çalışmalarını bu projeyle daha da güçlendiriyor. HAGA’nın, geleceğin hekimlerinin yalnızca akademik bilgiyle değil; etik yaklaşımlar, iletişim becerileri ve mesleki sorumluluk bilinciyle yetişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.”

 

Benzer Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Alınan Hava Tahmin Raporları
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Alınan Hava Tahmin Raporları
REM People’da Her Alanda Stratejik Büyüme Hamleleri
REM People’da Her Alanda Stratejik Büyüme Hamleleri
Efesus Stone, Sagalassos’un Antik Mermerlerine Hayat Veriyor
Efesus Stone, Sagalassos’un Antik Mermerlerine Hayat Veriyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Verilerine Göre Ülke Genelinde Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Verilerine Göre Ülke Genelinde Hava Durumu
Emine Erdoğan’dan Türk Müziği İlkokuluna Ziyaret
Emine Erdoğan’dan Türk Müziği İlkokuluna Ziyaret
Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Tezkereler Meclis Karma Komisyona Havale Edildi
Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Tezkereler Meclis Karma Komisyona Havale Edildi
Emlak Kredi ile Ev Almak ve Birçok Haberler ..
Copyright © 2025 Tüm hakları EMLAKREDİ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması