--:--:--
USD49,58EUR55,60ALTIN6.572,16Istanbul13° Açık3:38İMSAK'AKALAN SÜRE
Ekonomi

Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj Tüketimi Yüzde 153,5 Yükseldi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarındaki elektrik tüketimi yılın ilk yarısında %153,5 arttı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj Tüketimi Yüzde 153,5 Yükseldi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelindeki elektrikli araç şarj istasyonlarında elektrik tüketimi bu yılın ilk yarısında yüzde 153,5 oranında yükseldi. Bu artış, elektrikli araç kullanımındaki hızlı yaygınlaşmayı gözler önüne serdi.

Söz konusu dönemde şarj ağı işletmeci lisansı sahibi şirketler toplam 15 milyon 408 bin 578 şarj işlemi gerçekleştirdi. Toplam şarj süresi 17 milyon 569 bin 444 saate ulaşırken, şarj hizmetine bağlı elektrik tüketimi 392 bin 252 megavatsaat olarak kaydedildi.

Geçen yılın aynı döneminde 7 milyon 838 bin 168 şarj işlemi ve 154 bin 723 megavatsaat elektrik tüketimi gerçekleşmişti. Böylece şarj işlemi sayısı yüzde 96,6, toplam şarj süresi yüzde 137,4 ve elektrik tüketimi yüzde 153,5 arttı.

Şarj Noktası Sayısı Hızla Genişliyor

EPDK Enerji Dönüşüm Dairesi Başkanı İbrahim Öz, Türkiye’de elektrikli araç kullanımı ve şarj altyapısının hızla genişlemeye devam ettiğini belirtti. Öz, EPDK’nin yeterli ve sürdürülebilir altyapı ile serbest bir piyasa oluşturma hedefleri doğrultusunda düzenlemeler yaptığını aktardı.

Türkiye genelinde şarj noktası sayısı 45 bin 660’a ulaştı. Bu noktaların 19 bin 903’ü doğru akım (DC), 25 bin 731’i alternatif akım (AC) ve 26’sı mobil şarj noktası olarak hizmet veriyor.

Elektrikli araç kullanıcıları, EPDK tarafından geliştirilen Şarj@TR mobil uygulaması üzerinden istasyonların konum, ünite, soket bilgileri, ödeme yöntemleri ve fiyatlarına anlık olarak erişim sağlıyor. Kurum, şarj ağının ülke genelindeki coğrafi kapsayıcılığını genişletmeyi ve altyapıda istikrarlı bir büyüme sağlamayı öncelikli hedef olarak belirledi.

Benzer Haberler

Tümü
Gram Altın Güne Yükselişle Başladı 6646 Lirayı Gördü
Gram Altın Güne Yükselişle Başladı 6646 Lirayı Gördü
BIST 100 Endeksi Güne Yüzde 144 Düşüşle Başladı
BIST 100 Endeksi Güne Yüzde 144 Düşüşle Başladı
Türkiye Innovation Week Ödülleri Sahiplerini Buldu Girişimciler ve İnovatif Projeler Ödüllendirildi
Türkiye Innovation Week Ödülleri Sahiplerini Buldu Girişimciler ve İnovatif Projeler Ödüllendirildi
MASAK Kiralık Hesaplar İçin Yeni Rehber Yayınladı
MASAK Kiralık Hesaplar İçin Yeni Rehber Yayınladı
TMO 2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı
TMO 2026 Yılı Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı
Türkiye’nin AB’ye İhracatı 81 Milyar Doları Aştı: Almanya Zirvede
Türkiye’nin AB’ye İhracatı 81 Milyar Doları Aştı: Almanya Zirvede
Emlak Kredi ile Ev Almak ve Birçok Haberler ..
Copyright © 2025 Tüm hakları EMLAKREDİ 'de saklıdır.