ABD Ticaret Bakanlığı, ikinci çeyrek cari işlemler açığının yüzde 15,7 artışla 246 milyar dolara ulaştığını duyurdu. GSYH’ye oran %3 oldu.
ABD Ticaret Bakanlığı, nisan-haziran dönemini kapsayan ikinci çeyrek cari işlemler dengesi verilerini açıkladı. Verilere göre, ABD’nin cari işlemler açığı bu dönemde bir önceki çeyreğe göre yüzde 15,7’lik bir artışla 246 milyar dolara yükseldi.
Bu rakam, piyasaların 258 milyar dolar olan cari açık beklentisinin altında kaldı. İlk çeyrek cari işlemler açığı verisi ise 226,8 milyar dolardan 212,6 milyar dolara revize edildi.
ABD’nin cari işlemler açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) oranı, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 olarak kaydedildi. Bu oran, ilk çeyrekte yüzde 2,7 seviyesindeydi.
Cari işlemler açığındaki bu artışta, mal ticaretindeki açığın genişlemesi ana etken olarak belirlendi. Ancak, birincil gelir ve ikincil gelir açıklarındaki daralma bu yükselişi kısmen dengeledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]