Emlak Kredi Haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İSKİ Genel Müdürü İstanbulluları Su Tüketimi Konusunda Uyardı

İSKİ Genel Müdürü İstanbulluları Su Tüketimi Konusunda Uyardı

haberci haberci -
179 0

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Yaz Aylarında Artan Su Tüketimine Dikkat Çekti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, yaz aylarında artan su tüketimi konusunda İstanbulluları uyardı. Başa, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, baraj doluluk oranlarının geçen yıla göre yüzde 48,44 oranında daha iyi olduğunu ancak yine de dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Baraj Doluluk Oranları ve Su Tüketimi

Şafak Başa, açıklamasında, “Bugün yaz mevsimine girmiş olduk. Baraj doluluk oranlarımız yüzde 79,28. Geçen yıla göre (yüzde 48,44) daha iyi durumdayız. Ancak sıcaklıkların artmasıyla birlikte günlük su tüketimimiz çok hızlı artıyor. İstanbul genelinde dün 3 milyon 385 bin 905 metreküp su tükettik” ifadelerine yer verdi.

Kuraklık Trendi ve Uyarı

Şafak Başa, Meteoroloji haritasına göre kuraklık trendinin devam ettiğini belirterek, “Rahat bir yaz dönemi için suyumuzu dikkatli kullanalım” mesajını iletti.

İlgili Yazılar