Altun: Sağlıklı İletişim Zemini Hayati Öneme Sahip
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katılımcılara video mesajla hitap ederek, **sağlıklı ve güvenli bir gelecek inşasının sağlıklı iletişim zeminiyle mümkün olduğunu** vurguladı. Altun, günümüzde iletişimin uluslararası ilişkilerde kritik bir rol oynadığını belirtti. **Sağlıklı iletişimin, dezenformasyonla mücadelenin hayati önem taşıdığını** vurgulayan Altun, iletişim zemininin kaybolması durumunda dezenformasyonun büyük bir tehlike oluşturabileceğini ifade etti.
Dezenformasyonun Toplumsal Etkileri ve Tehlikeleri
Altun, dijital çağın en büyük meydan okumasının dezenformasyon olduğunu belirterek, **yalan haberlerin doğrulardan daha fazla etkileşim aldığını** söyledi. Avrupa’nın yüzde 70’inin dezenformasyona maruz kaldığını hatırlatan Altun, bu durumun toplumların bilgiye olan güvenini sarstığını ve demokratik süreçleri sekteye uğrattığını vurguladı. **Dezenformasyonla mücadelenin demokratik süreçlerin işleyişi, uluslararası güvenlik ve toplumların barışı için hayati öneme sahip** olduğunu belirtti.
Türkiye’nin Dezenformasyonla Mücadele Politikaları
Altun, Türkiye’nin dezenformasyona karşı aldığı önlemleri aktararak, **Türkiye İletişim Modeli’nde dezenformasyonla mücadelenin asli politika alanlarından biri** olduğunu belirtti. Türkiye’nin dezenformasyonla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde kararlı bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Altun, **algıların yerine hakikatin, yalanların yerine doğruların konmasına yönelik mücadelelerini sürdüreceklerini** vurguladı.
Küresel İş Birliği ve Hakikat Mücadelesi
Altun, dezenformasyonla mücadelede **küresel iş birliğinin gerekliliğine** dikkat çekerek, Türkiye’nin bu mücadeleye katkı vermeye hazır olduğunu belirtti. **Hakikat mücadelesinin, bölgesel ve küresel krizlerin çözümüne katkı sağlayabileceğini** ifade eden Altun, dijital çağın sorunlarının ancak ortak çabalarla çözülebileceğini vurguladı.